Idrottsmassage


Idrottsmassage är mer mycket djupgående. Denna behandling kan förebygga muskulära skador och är ett bra komplement till din återhämtning. Vi har en öppen dialog för att kunna välja ut vilka muskler vi ska fokusera på och var beredd på att denna behandlingsform är smärtsam.

Vad är det för skillnad på idrottsmassage och annan massageform?

Vi skulle säga att den stora skillnaden är att vi som terapeuter arbetar hårdare och väljer ut specifika muskler efter en dialog med klienten.  För att göra det klart så kan alla gå på idrottsmassage, det är alltså inte bara idrottare som kan boka denna massageform. Men precis som idrott så är det fysisk och mentalt påfrestande och kan i vissa fall vara väldigt smärtsamt för att nå sina mål. Det är kanske just av denna aspekt massage formen har blivit döpt till idrottsmassage. Just för att den är väldigt smärtsam och även för att den ska hjälpa idrottaren att återhämta sig och nå sina mål snabbare.

Boka en idrotts massage om du känner att du vill återhämta dig snabbare och vill att massagen ska göra ont. Vissa upplever att behandlingen blir bättre psykologiskt om det gör ont, precis som en manipulation och ett knak kan upplevas som att det verkligen har hänt något.

Precis som vanlig massage använder vi händer, tummar, knogar och armbågar för att behandla din kropp. Den stora skillnaden är att det görs med mycket större tryck och det kan upplevas smärtsamt då triggerpunkter behandlas. I vissa fall kan just det behövas om musklerna är väldigt hårda och terapeuten vill komma ner djupare i muskelatur och bindväv.

Under behandlingen kommer mer specifika muskler att behandlas efter dialogen med klienten. Till exempel om klienten upplever att vissa muskler fungerar sämre eller att vissa muskler gör mer ont så att det påverkar träningen och vardagen.

Tillbaka Boka tid

Login