Idrottsmassage

Vad är det för skillnad på idrottsmassage och annan massageform?

Jag skulle säga att den stora skillnaden är att vi som terapeuter arbetar hårdare och väljer ut specifika muskler efter en dialog med klienten.  För att göra det klart så kan alla gå på idrottsmassage det är alltså inte bara idrottare som kan boka denna massageform.

Men precis som idrott så är det fysisk och mentalt påfrestande och kan i vissa fall vara väldigt smärtsamt för att nå sina mål. Det är kanske just av denna aspekt massage formen har blivit döpt till idrottsmassage. Just för att den är väldigt smärtsam och även för att den ska hjälpa idrottaren att återhämta sig fortare och nå sina mål.

När ska jag boka idrottsmassage

Boka en idrotts massage om du känner att du vill återhämta dig snabbare och vill att massagen ska göra ont. Vissa upplever psykologiskt att behandlingen blir bättre om det gör ont, precis som en manipulation och ett knak kan upplevas som att det verkligen har hänt något.

Hur utförs en idrottsmassage

Precis som vanlig massage använder vi vår kropp att behandla din kropp. Den stora skillnaden är att det görs med mycket större tryck och det kan upplevas smärtsamt. I vissa fall kan just det behövas om musklerna är väldigt hårda och terapeuten vill komma ner djupare i muskelatur och bindväv. Mer knogar och armbågar kan användas för att få mer styrka i greppet och i vissa fall används också verktyg för att minska förslitning på terapeuten.

Det är mer specifika muskler som kommer att behandlas efter dialogen med klienten. Till exempel om klienten upplever att vissa muskler fungerar sämre eller att vissa muskler gör mer ont så att det påverkar träningen och vardagen.

Terapeuten kan komma att rekommendera annan behandlingsform om det krävs mer muskeltester och noggranhet för att lösa ett eventuellt besvär som inte blir bättre med idrottsmassage.

Varför är den dyrare än övriga behandlingar

Denna behandlingsform kräver mer och terapeuten utsätts för mer förslitning på sig själv än i lättare utförda behandlingsformer.

https://www.bokadirekt.se/places/stockselius-praktik--20362

Login