Svensk klassisk massage


Svensk Klassisk Massage är den form av massage som är hyllad över hela världen för dess goda effekter på musklerna. Det sägs att det var den blindes arbete längre tillbaka i tiden och att massage kommer ifrån latinets “massa” som betyder beröring.

Romarnas gladiatorer fick massage för att kunna prestera så bra som möjligt och Hippocrates, läkekonstens fader, sa "Anyone wishing to study medicine must master the art of massage"

Det är ett hantverkt med tryck och töj. Detta används för att skapa balans i muskelatur för att förminska förslitning på rörelseaparatens leder, broksytor, diskar med mera. Det skapar också ett högre blodflöde och vår åsikt på Stockselius Praktik är att blodcirkulationen kommer i första hand för frågar du oss så är det kroppens egna medicin. Blodcirkulation behövs för att du ska få ut det mesta av din vardag och då gäller det att dina muskler kan tillgodose sig näringen du äter och syret du andas in. När musklerna slappnar av minskar trycket på smärtreceptorerna som kan skapa smärtan du känner.

Det används flera olika tekniker bland annat efflurage, friktioner, tapodament och töjtekniker för att förändra musklens tillstånd. Den huvudsakliga effekten av massage är att lösa upp spänningar i musklerna, öka blodcirkulation, sänka blodtryck och öka frisättning av hormonet Oxytocin som är kroppens egna lugn och ro hormon.

Denna form av behandling är ett unikt hantverk som framställs av varje enskild terapeut. Även om terapeuten har svensk klassisk massage som utbildnings grund blir alla unika med sina olika sätt att arbeta med hantverket.

Vi använder Svensk klassisk massage i avslappnade, förebyggande och rehabiliterande syfte.

Tillbaka Boka tid


Login