Diskussion för upplägg av utbildning.

Utbildning Friskvårdsmassage

Detta är utbildningen som gjorde ett stort intryck på mitt liv och förändrade delar av mig själv som ledde till en positiv utveckling. Jag kommer ihåg att vi började utbildningen sittandes runt det runda bordet. Att sitta vid ett runt bord var påfrestande för mig på den tiden, nya människor hade aldrig varit min grej och speciellt inte när känslan av att alla stirrar på mig infann sig. Även om det bara var en ren fantasi i min hjärna. Det sköna var att det inte tog lång tid innan jag var en del av gruppen, att det var mer än bara främlingar som jag hade runt mig.

Mona är väldigt duktig på att se människors egenskaper och genom små grupper vid det runda bordet skapar hon en bra atmosfär.

När Mona började prata om muskler gjorde hon det på ett sätt som skapade en nyfikenhet hos mig. Det teoretiska var pedagogiskt och lätt att förstå. Det som samhället hade gjort så förbannat svårt att förstå gjorde Mona på ett roligt vis, det enkla övervinner det svåra.

Jag fick lära mig Massagens historia och effekter på kroppen. Vad delar i kroppen har för uppgifter och när vi ska utföra massage och inte utföra massage. Teorin förde mig in i ett medvetande om hur känsliga vi kan vara.

I den praktiska delen fick jag lära mig om olika massagetekniker och även tekniker för att använda min kropp rätt när jag själv utför massagen, för att skydda min egen kropp. Massage av alla stora muskelgrupper utfördes och en teknik på avslappnande massage som avslutades i ansiktet. Terapeutisk stretching och egenstretch på de stora muskelgrupperna lärdes ut. Även hur jag kunde använda kroppens funktioner för att göra det optimalt.

För att lära mig vilka muskler som jag ska stretcha, fick jag lära mig hur jag ska testa en muskel för att se om den är för stark och genom det se vilken muskel som behöver stärkas upp för att skapa ett mer långvarigt resultat. Helt enkelt hitta orsaken och inte symptomen.

I helhet så blev jag djupt intresserad av kroppen. Att kunna hjälpa mig själv och andra. Det blev också roligare att träna igen när jag förstod min kropp.

Mona hade ett upplägg med att varva teori och praktik. Jag kände att jag fick ett bryt i hjärnan och att det var bra för inlärningen. Det bästa med Mona är att hennes motto är att hon ger allt av sina 40-åriga erfarenheter till sina elever:

“Om dom så aldrig drar ett massagedrag efter denna utbildning så ska dom ha användning av denna utbildning resten av livet!”.

Allt varvades med dialoger runt det runda bordet med tilltugg och intressanta människor. Alla möten är viktiga och vi lär av oss genom varandras erfarenheter. Att utbildningen hölls på helger gjorde att jag kunde ha möjlighet att gå på utbildningen över huvudtaget.

Vem vet, hade det inte varit på helgen hade jag kanske varit mekaniker fortfarande? Där fick jag inte vara sådär noggrann som jag ville vara. Många gånger fick jag höra att jag var för långsam, jag anser inte att jag var det alla gånger. För mig handlade det om att jag ville lämna ut ett fordon som jag själv ville ha det om jag lämnade in mitt.

På Stockselius Praktik får jag vara hur noggrann jag vill, som jag är och som jag antar att mina klienter vill att jag ska vara.

Det bästa med Utbildningen? Att vi utförde massage på varandra som blir en del i priset.

Välkommen att få en upplevelse du kommer kunna ta med dig hela livet!

Login